Ugrás a tartalomra

Ágazati jó példák - 1. rész: Árkossy Bútor Kft.

2022.05.23.

Sorozatunkban olyan vállalatokat mutatunk be, akik a hazai szektorban kiemelt értéket képviselnek.

Árkossy Bútor Kft.

Az Árkossy Bútor Kft. jelmondata: manufaktúra a XXI. században, ennek szellemében működik a családi vállalkozás, amelynek alaptevékenysége a kezdetektől az egyedi megrendelésen alapuló bútortervezés és gyártás. Ez a terület magától értetődően megkívánja a magas színvonalú szakmai felkészültséggel rendelkező kollégák jelenlétét, így a mérnöki végzettségű munkavállalók aránya kiemelkedően magas.

A cég a designtudatosság jegyében széleskörű kapcsolatot tart belsőépítészekkel, építész irodákkal, fiatal tervezőkkel és egyetemekkel (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest és Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron). Emellett stabil résztvevője a Magyar Divat & Design Ügynökség által kezdeményezett design LAB programnak, ahol tervező-gyártó párosként fiatal tervezőkkel működnek együtt. Ezekben a projektekben az innovatív szemlélet mellett kifejezetten fontos szempont a fenntarthatóság.
 

A cég herendi székhelyén a modern technológia és a kiemelkedő kézműves asztalos tudás egyaránt jelen van. A szakmai tudás átadásának lehetősége így eleve minden területen adott. Aktív résztvevője a szakmunkás képzésnek, amelynek keretében évtizedek óta képezik az utánpótlást. A technikus gyakornoki és az egyetemi duális képzés keretében a gyártáselőkészítési és a mérnöki ismeretek átadása történik, szervezett keretek között.
 

A mintegy 6500 m2 területű iroda és csarnok komplexumban sok gondot fordítanak a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében a szelektív hulladéktárolásra, illetve a veszélyes hulladék megfelelő helyen történő ártalmatlanítására. Az egyre növekvő energiaárak és az újrahasznosítás miatt is a hulladék tüzelésű kazán használata már 2004-ben is nagyon gazdaságosnak bizonyult. Ezt egészíti ki az ebben az évben lezárult LED-es világítás korszerűsítés és a közeljövőben megvalósuló napelem park is.


A cég Magyarországon komoly szakmai hírnévnek örvend ügyfelei , beszállítói és partnerei körében egyaránt.