Ugrás a tartalomra

Euroskills 2023, Gdansk

2022.06.28.

A WorldSkills Europe június 16-án Krakkóban tartott közgyűlést, ahol a tagországok egyöntetűen megszavazták és elfogadták, hogy 2023-ban az Európa-bajnokságot Gdanskban rendezzék meg szeptember 5-9. között. A EuroSkills 2023 Európa-bajnokság válogatójának nemzeti döntőjét bútorasztalos versenyszámban 2022. június 2-án rendezték meg. A döntő nyertese, Zalányi Bence képviselheti Magyarországot és szakmáját a EuroSkills 2023 Európa-bajnokságon.

A WorldSkills Hungary-ről röviden

A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat.

A szakmák és a szakképzés csúcsát szimbolizáló versenyeken az egyes szakmák hazai válogatóversenyén legkiválóbb eredményt elérő versenyzők képviselhetik az országot. A versenyek rendezésének jogát évről évre más ország nyeri el, így minden év új izgalmakat tartogat.

A versenyeken a különböző szakmák legújabb, minőségi és korszerű elvárásainak kell megfelelni minden versenyzőnek, aki fel akar állni a dobogó legfelső fokára. A nemzetközi versenyek nem csak szakmai elismerést és sikert hozhatnak, hanem egy életre szóló élményt és is nyújtanak.

A program széleskörű szakmai támogató köre biztosítja, hogy a versenyzők az intenzív felkészítés során a szakmájukban elismert szakemberek irányításával és korszerű eszközök segítségével hozzák ki magukból a legjobbat. A versenyzők tréningeken, csapatépítőn és mentális workshopokon készülnek fel az előttük álló kihívásra.

A WorldSkills Hungary program a szakképzés iránti elkötelezettségre és a közös sikerre épül. A program során szakmai és emberi kapcsolatok, barátságok alakulnak, melyek a verseny után sem érnek véget. Egy misszió, amely nemcsak a világot nyitja meg, hanem olyan csapatot kovácsol, ami akar és képes is tenni azért, hogy értéket teremtsen.

Kép és cikk forrása: www.wordskillshungary.hu

A 2023-as verseny beharangozó videóját itt találod.