Ugrás a tartalomra

Lezajlott a WOODCircle első nemzetközi workshopja!

2023.04.24.

2023. április 13-án, csütörtökön nagy sikerrel zajlott le a WOODCircle projekt transznacionális workshopja!

Amire a rendezvény elnevezése is utal, a workshop a  WOODCircle Erasmus+ projekt keretében került megrendezésre, hét európai országból tizenöt faipari szakértő vett részt rajta, akik különböző ágazati magán- és állami szervezetektől érkeztek, hogy a projekt első eredményeit megvitassák. 

A workshopot hibrid rendezvényként került megrendezésre, amely rugalmas és kényelmes formátumot biztosított az európai faipari szakértők hálózatán belüli egyeztető csoportok összegyűjtéséhez és létrehozásához. A workshop elsődleges célja az volt, hogy mozgósítsa és konzultáljon a faipari szakértőkkel, hogy őszinte és kritikus visszajelzést adjanak nekünk a körforgásos gazdaságban dolgozó, ahhoz értő szakember szükséges készségeiről, ismereteiről és kompetenciáiról.

A rendezvény napirendi pontjai között szerepelt a projekt bemutatása, a projekt jelenlegi eredményeinek ismertetése a faipari szakemberek új szakmai profiljának kialakítása szempontjából, végül pedig egy külön részt szenteltek a szervezők a projekt jövőbeli eredményeinek: a képzési tanfolyamnak és módszertannak a bemutatására

A fenti előadásokat gondolatébresztő mentiméteres tevékenységek és a projektpartnerek által animált nyílt kérdések kísérték, amelyek lehetővé tették a csoport számára, hogy a szükséges mennyiségi és minőségi adatokat, észrevételeket és megjegyzéseket összegyűjtse. Az összegyűjtött információk lehetővé teszik a partnerség számára a projekt leírt tevékenységének finomhangolását és a végső módosításokat, amelyek szükségesek a fiatal faipari szakember végső szakmai profiljának kialakításához a körforgásos gazdaságban. 

Köszönjük a műhelymunkában részt vevő, határokon átívelő faipari szakértői csapatnak a segítségüket abban, hogy elérjük ezt a mérföldkövet. 

Maradjon velünk, hogy elsőként értesüljön a WOODCicle következő híreiről!