Ugrás a tartalomra

Magyar Formatervezési Díjasok kiállítása

2022.09.01.

Az idén 43. alkalommal megrendezett Magyar Formatervezési Díj alkotóinak kiállítása a Budapest Design Week -en lesz megtekinthető.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén kiállított alkotások is a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeit mutatják be.

Idén 43. alkalommal adják át a Magyar Formatervezési Díjakat. Az innovációért felelős szakminisztérium – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – márciusban hirdette meg a legrangosabb hazai design elismerést, melyen tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők jelentkezését egyaránt várták. A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók alkotásaiból kiállítást szerveznek, amely a Budapest Design Week kiemelt eseményeként kerül megrendezésre a Néprajzi Múzeumban. A korábbi évekhez hasonlóan, az idén kiállított alkotások is a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeit mutatják be. A tervezők termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriákban pályázhattak. A kiállításon a kategóriák győztesein kívül a zsűri által kiemelkedőnek ítélt további alkotásokat is meg lehet majd tekinteni. A neves szakemberekből álló bírálóbizottság a pályázatokat olyan értékelési szempontok mentén mérte össze, mint a formai minőség, felhasználó központú kialakítás, piaci versenyképesség, vagy épp a fenntarthatóság szempontrendszerének való megfelelés.

„Az elmúlt évek krízishelyzetei felerősítették a lokális hagyományok megismerésének és innovatív továbbgondolásának igényét, valamint a termékek élettartamának növelését és fenntarthatóságának egyre komolyabb figyelembevételét. A tudatos és felelős közös jövő megteremtése és formálása a fogyasztók szempontjai között is jóval fontosabbá vált, mint eddig bármikor” – emelte ki Pomázi Gyula, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke.

A díjpályázat eredménye a díjátadás napjáig nem nyilvános.

További információk, érdekességek:

mft.org.hu

facebook.com/magyarformatervezesidij

Cikk és kép forrása: 

https://budapestdesignweek.hu/