Ugrás a tartalomra

Transznacionális projekttalálkozó Letterfrackben

2023.06.22.

2023. május 23-24-én került sor az Erasmus+ WOODCircle projekt első személyes, transznacionális projekttalálkozójára. A partnerek Spanyolországból (AMBIT), Franciaországból (IPRA/ MEDEF), Magyarországról (Fabunio) és Olaszországból (FLA és COSMOB) érkeztek a projektet koordináló Atlantic Technological University (ATU) Connemara-i campusára. A projekt az Erasmus+ WOODigital projekt folytatása, amely nemrégiben "Best practice" díjat nyert.

A megbeszélések fő témái között szerepeltek a WOODCircle szakmai profiljának véglegesítése, a tevékenységek széles körű megismertetésének lehetőségei, az online képzési anyagoknak otthont adó digitális platform felépítése, valamint a tananyag tartalma és felépítése.

A projektjavaslatban foglaltaknak megfelelően a körforgásos gazdaságra való áttérésre összpontosító képzés 4 tanegységet (Learning Unit - LU) fog tartalmazni:

1. TANEGYSÉG: A körforgásos gazdaság áttekintése a bútoripari vállalatok számára

2. TANEGYSÉG: Fenntartható anyagok

3. TANEGYSÉG: Körkörös tervezés

4. TANEGYSÉG: Erőforrások, gyártás és hulladékok

Az Erasmus+ projektek fontos része a tapasztalatcsere és a különböző európai kultúrák megismerése. Ez a találkozó egyedülálló lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy megismerjék az ír kultúrát, miközben felfedezték Connemara régióját, közöttük a Kylemore apátságot, a Killary fjordot, a Glassilaun strandot és a Connemara Nemzeti Parkot. A találkozó emellett tovább erősítette a projektpartnerek közötti nagyszerű együttműködést.

EU logo