Ugrás a tartalomra

A WOODIGITAL projekt utolsó partnertalálkozója

2022.09.26.

The last face-to-face meeting of the WOODIGITAL project took place on September 8 and 9. The meeting was held in the space WEcontractBCN, a showroom managed by CENFIM in the heart of Barcelona.

A találkozón egy sor, a project szempontjából nagy jelentőségű kérdés került napirendre. Az első lényeges pont a Woodworker 4.0 tananyag tantervének végleges jóváhagyása és közzétételének megszavazása volt. A tanterv a partnerek és az általuk bevont szakértők közös munkájának eredménye, amely a fa- és bútoripari ágazatban elhelyezkedni kívánó fiatalok kiemelt képzési szükségleteinek meghatározására irányult az Ipar 4.0 területén.

A partnerek továbbá megállapodtak újabb változtatások és fejlesztések a WOODIGITAL – bevezetés a fa- és bútoripari ágazat területén az ipar 4.0-ba elnevezésű tanfolyamba való integrálásában is, miután azt több, mint 160 tanuló tesztelte, több mint 200 tanfolyam/tanegység áttekintésével. A tesztelők a teljesítést igazoló tanúsítványt is kaptak.

A partnerek azt is megvitatták, hogy a projekt fő eredményeit (a Woodworker 4.0 tantervet, az Ipar 4.0-ba öt nyelven bevezető tanfolyamot, valamint a kézikönyvet, mely a projekt kutatását és tartalmait, valamint azok összefüggéseit és alkalmazását tartalmazza), hogyan fogják bemutattni és megosztani a célközönséggel a projekt szeptember végi befejezése előtt, az öt partnerországban (Franciaország, Írország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország) megrendezésre kerülő multiplikátor rendezvényeken.

A találkozón a projekt adminisztratív és pénzügyi irányításának, minőségbiztosításának, terjesztésének és jövőbeli fenntartásának szempontjait is megvitatták. Ez utóbbi témával kapcsolatban örömmel jelentjük be, hogy a WOODIGITAL konzorcium 2022 októberében új Erasmus+ projektbe kezd, a WOODCIRCLE-be, melynek célja egy, a körforgásos gazdaság fa -és bútoripari ágazatra adaptált tanfolyamának kidolgozása, ami szinergikusan működik együtt a WOODIGITAL programmal, illetve kiegészíti  azt.

Mindkét projekt nagy segítséget jelent a fa- és bútoriparban dolgozók és elhelyezkedni vágyók digitális és zöld készségeinek fejlesztésében, mely elengedhetetlen a fa- és bútoripar hatékony kettős (digitalis és körforgásos) átállásához.

Találkozunk a WOODCIRCLE projketben!