Ugrás a tartalomra

Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola

Hefele Szombathely

Iskolánk Szombathely belvárosában helyezkedik el, a Vasútállomás közelében. Névadónk, Hefele Menyhért, aki asztalosmesternek tanult, majd bronzöntő, építész lett. A klasszicizáló késő barokk stílus kiemelkedő egyénisége. Főbb művei közé tartozik a szombathelyi Püspöki Palota és a Székesegyház (bár ez utóbbit sajnos már nem tudta befejezni).

Intézményünkben a szakképzés által a régió munkaerő-igényeit biztosítjuk, ehhez széleskörű szakmaválasztási lehetőséget kínálunk.

Érettségit adó képzéseink: dekoratőr, magasépítő technikus, faipari technikus.

Szakképzéseink: ács; burkoló; festő, mázoló, tapétázó; kőműves; asztalos; kárpitos.

Felnőtt szakmai képzéseinket a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően alakítjuk.

 

Az iskolarendszerű oktatásból kimaradó, lemaradó fiatalok (15-25 év) számára Dobbantó Programot szervezünk, mely Műhelyiskolai programmal fejeződik be (megszerezhető részszakképesítések: asztalosipari szerelő, lakástextil-készítő, kárpit behúzó). A program segítségével visszavezethetőek az oktatás, majd a munka világába.

Felnőttek számára is hirdetünk képzéseket az Építőipar és a Fa- és bútoripar ágazatokban. A második szakma megszerzése mindenki számára ingyenes.

Iskolánk az elméleti és a gyakorlati oktatáshoz is jól felszerelt tantermekkel és tanműhelyekkel rendelkezik.

Kollégáimmal a folyamatos szakmai megújulás mellett, korszerű tudást közvetítünk diákjainknak. Tanulmányutakkal, versenyekkel, kiállításokkal értéket teremtünk, hagyományokat őrzünk. Szeretnénk iskolánk diákjainak megfelelő alapot biztosítani a középiskolai évek alatt, hogy kellő motivációval és kitartással induljanak tovább az életbe.

Köszönöm, hogy e néhány sor elolvasásával megtisztelte iskolánkat!

Tóth Csaba

igazgató

https://hefele.edu.hu/

Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola
9700 Szombathely, Szent Márton u. 77.
Képzés neve
  • Asztalos
  • Faipari technikus
  • Kárpitos
Képzés típusok
  • Esti
  • Nappali