Ugrás a tartalomra

EQ-WOOD

Innovációs manager képzés a faiparban

Az EQ-Wood projekt olyan innovációs menedzseri képzés létrehozásán dolgozik, mely az EU fa-és bútoriparának versenyképességét és innovációs képességének fejlődését tekinti fő céljának.

A képzés egyaránt betekintést nyújt a környezettudatosság, a digitalizáció és a marketing világába, valamint segíti a hallgatókat abban, hogy elsajátítsák mindazokat a speciális, európai szintű kompetenciákat, melyek a szektor fejlődéséhez, működéséhez szükségesek.

A projekt más ágazati projektek által már elvégzett, különböző készségekre vonatkozó átfogó elemzésén alapul.

Az EQ-Wood él a szakképzés innovatív gyakorlataival, kombinálja a hagyományos osztálytermi oktatást az e-learninggel, emellet nemzetközi gyakorlóteret biztosít.

Az oktatási anyag úgy került kialakításra, hogy az részben, vagy egészben átültethető és akkreditálható legyen a projektben részt vevő országok szakképzési rendszerébe.

Mindezeken túl a projekt az európai fa- és bútoripar képzési és minősítési hálózatának fejlesztésére is irányul oly módon, hogy a képzés tervezésén és létrehozásán túl annak újragondolását is képes szem előtt tartani-amennyiben ezt a technológiai és piaci változások megkövetelik.

A projekt törekszik arra, hogy kiépítsen egy olyan európai szintű ágazati képzési és minősítési rendszernek alapjait, mely a későbbiekben képes lesz a fa-és bútoripar szakképesítéseinek folyamatos fenntartására és megújítására.

Az EQ-Wood célja a készségigények felismerése, valamint a meglévő hiányosságok pótlása, jelentős és érzékelhető módon elősegítve ezzel az uniós fa–és bútoripar innovációs kapacitásának és versenyképességének növekedését.

Az EQ-Wood projekt a legátfogóbb fafeldolgozói és bútoripari összefogáson alapul, együttműködve az innovációs szervezetek európai hálózatával, a szakképzési intézmények képviselőivel, valamint különböző ipartestületekkel (ágazati szakképzési szakemberek, vállalkozói képzési testületek, kereskedelmi kamarák).

Az EQ-Wood egy egységes európai megközelítést javasol a fa- és bútoripar szakképesítésének megtervezéséhez, kiegészülve a meglévő EU-s eszközfejlesztésekkel az átláthatóság, átjárhatóság és kölcsönös elismertség szükségességéből kifolyólag. A konzorcium hisz abban, hogy a részvevő országok számára az európai szintű ágazati együttműködés, kiegészülve az EU nyitott koordinációs módszerével sok lehetőséget rejt magában.

Az angol nyelvű képzés oldalát itt találod.