Ugrás a tartalomra

A Fabunióról

A fa- és bútoripar kapcsolatrendszerét az elmúlt időszakban nagyon sok külső tényező alakította: a gazdasági átalakulás, a változó fogyasztói szokások és elvárások, a technológiai és digitalizációs fejlesztési igények, a társadalmi és globalizációs körülmények, az átalakuló klímahelyzet.
Egy dolog azonban állandó maradt, a fa és annak megmunkálása, az ebben rejlő lehetőségek, és a nagyon hosszú ideje meglévő folyamatos innováció.

A Fabunio kiemelt célja, hogy megmutassa és láttassa a a fa- és bútoriparban jelen lévő egyéni és közösségi lehetőségeket az alkotói és a felhasználói oldalról egyaránt.
Ehhez szükség van olyan közösségre, amely képes önmagát a helyén látni, a folyamatait társadalmi beágyazottságban áttekinteni, és lehetőségeihez mérten beavatkozni, pozitív irányba befolyásolni azokat.

A Fabunio ezért négy fő cselekvési területet határozott meg, ahol változást indukálhat a fa- és bútoripari ágazatot érintő folyamatokban:

Fabunio Junior - utánpótlás nevelés, felelősségvállalás a szakmai jövője iránt
Fabunio Design - kreatívipari szerepvállalás, értéknövelő designgondolkodás erősítése
Fabunio Skills - tudásmegosztás és fejlesztés, a megszűnt nagyvállalatok helyén képződő lehetőségek felismerésére és kihasználására
Fabunio Business - érdekképviseleti közösség, közös iparági fellépés a stratégiai döntéshozatal szintjén is

Wilheim Gábor
Elnök
Koós Daniella
főtitkár
Cebe Hanna
projektfelelős munkatárs