Ugrás a tartalomra

WOODCircle

2022. október elejétől az előző WOODigital Erasmus+ projekt hat partnere ismét egy új, izgalmas kalandba kezdett, a két éves időtartamú WOODCircle Erasmus+ projektbe (10/2022-10/2024).

A projektpartnerek:

  • az ír ATLANTIC TECHNOLOGICAL UNIVERSITY;
  • az olasz FEDERAZIONE ITALIANA DELLE INDUSTRIE DEL LEGNO DEL SUGHERO DEL MOBILEE DELL' ARREDAMENTO ASSOCIAZIONE és CONSORZIO DEL MOBILE SCPA;
  • a spanyol CENTRE DE DIFUSIO TECNOLOGICA DE LA FUSTA I DEL MOBLE DE CATALUNYA;
  • a magyar MAGYAR BÚTOR ÉS FAIPARI SZÖVETSÉG;
  • valamint a francia INTERPROFESSIONNELLE AUVERGNE RHÔNE ALPES.

A WOODCircle a fenti konzorcium által létrehozott WOODigital Erasmus+ projekt testvérprojektje, amelyeket stratégiailag úgy választottak meg, hogy uniós szinten egészítse ki a fiatal tanulók és munkavállalók képzésének fejlesztését a fa- és bútoripari ágazatot érintő kettős átmenet (zöld és digitális) tekintetében.

A WOODCircle célja, hogy a körkörös és fenntartható faipar új profiljának kialakítására összpontosítva ismertesse az iparág kettős átalakulását, mely képes megoldani mind a műszaki, mind a környezetvédelmi kérdéseket, támogatva ezzel egy olyan etikus folyamatot, amely a termelésen alapul, ugyanakkor tiszteletben tartja a fenntarthatóság alapelveit (például: hulladékcsökkentés, újrahasznosítás és környezetbarát anyagok használata). A fentieket szem előtt tartva, az innovatív szakmai profil küldetése, hogy megerősítse tudásukban az ágazatban tevékenykedő fiatalokat és szakmai lehetőségeket teremtsen a fiatal, unióban élő fa-, valamint bútoripari (W&F) ágazatban a saját karrierútjukat bejárni kívánó munkavállalók számára.

A projekt eredménye egy új, a partnerek által közösen fejlesztett tananyag lesz. A minőségi online tanfolyam 5 európai nyelven kerül kidolgozásra, nyílt és ingyenes online tanfolyamként lesz elérhető. A tanfolyam minőségét egy öt országban végrehajtott kísérleti teszt biztosítja és erősíti, amely a duális rendszer módszertanát követi, valamint a különböző európai országok közötti vegyes virtuális és fizikai mobilitást foglalja magában.

A projekt haladása a többnyelvű oldalon folyamatosan nyomon követhető.

WOODigital logo

 

 

 

 

 

Co-funded by the European UnionErasmus+ 

KA220-VET-794834BE

Dokumentum